De politiek is verantwoordelijk voor de dood van Peter R de Vries

Ferd Grapperhaus

Na elke aanslag en na elke liquidatie verschijnen ze weer op TV. De mensen uit de politiek die de daad stevig veroordelen, maar daar blijft het dan ook bij. Eerst werd de broer van kroongetuige Nabil B. vermoord. Nabil B. was bezig om verklaringen af te leggen tegen drugsbaron Ridouan Taghi en via de moord op zijn broer probeerde ze de kroongetuige het zwijgen op te leggen. Advocaten werden huiverig om de kroongetuige bij te staan, maar Derk Wiersum deed het toch. Ook die werd op laffe wijze vermoord bij zijn eigen huis.

Na deze moorden spraken politici harde woorden uit om het geweld van de mocro maffia te veroordelen. Ferd Grapperhaus stond vooraan om zijn afschuw en ongenoegen in de camera’s van mediabedrijven te verwoorden. Er moesten hardere maatregelen komen en de misdaad zou keihard worden aangepakt. In het echt gebeurde er geen moer. Af en toe pakken ze iemand op die verantwoordelijk is voor een liquidatie, maar de opdrachtgevers blijven vaak buiten schot.

Peter R de Vries politiek

Het is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden waar het probleem zit. Nederland is te bureaucratisch geworden om daadkrachtig te kunnen optreden. De onderwereld is flexibel en past zich aan. Als een invoerhaven strenger gecontroleerd wordt, hebben de misdaadgroepen zo weer een andere locatie gevonden om hun drugs in te voeren. Justitie loopt altijd achter de feiten aan en heeft niet de slagkracht om daadwerkelijk het verschil te maken. De onderwereld lacht zich dood om de opsporing en misdaadbestrijding in dit land.

Ook na de aanslag op Peter R de Vries stond met name Ferd Grapperhaus weer voor de camera en sprak daar weer zijn afschuw uit. Er moet harder opgetreden worden. Elke keer weer dezelfde nietszeggende woorden en geen daden. Nu komt er een onderzoek naar de vraag of Peter R de Vries beveiligd had moeten worden. Iedereen weet dat Peter R de Vries met zijn werk voor de kroongetuige gevaar liep, maar bij justitie beginnen ze een onderzoek na zijn dood. Het kenmerkt de slappe houding van de Nederlandse justitie en misdaadbestrijding.

De tijd dat criminelen alleen elkaar afmaken is al een tijdje voorbij, maar dat lijkt niet echt door te dringen bij de politiek en misdaadbestrijding in Nederland. Helaas is daardoor nu de beste misdaadjournalist van Nederland dood. De politiek is daar gewoon medeverantwoordelijk voor. De politiek en misdaadbestrijding staan zover van de samenleving af, dat ze geen idee hebben wat er echt speelt in de wijken van de Nederlandse steden. Helaas zullen daardoor nog veel meer mensen de dood vinden…

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*