Drie jaar cel voor man die moeder doodstak in bijzijn kinderen

3 jaar celstraf

Daniel D heeft drie jaar celstraf en TBS met dwangverpleging gekregen voor het wurgen en doodsteken van zijn vrouw Justina waar zijn kinderen bij waren. Die straf valt hoger uit dan wat het Openbaar Ministerie geëist had. Er was door deskundigen vastgesteld dat Daniel D uit Rotterdam door zijn schizofrenie volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens het misdrijf.

3 jaar celstraf

Zo was Daniel D er heilig van overtuigd dat er zigeuners achter hem aanzaten vanwege schulden en dacht hij dat zijn vrouw een buitenechtelijke relatie had. De dag dat hij zijn vrouw doodstak in het bijzijn van hun kinderen hadden ze ook ruzie over haar vermeende affaire. De rechtbank is van mening dat Daniel D wel een aan psychische ziekte lijdt, maar paste de agressieve uitbarsting op 29 augustus 2019 niet bij zijn paranoïde en schizofrene gedrag. De rechtbank ziet dan ook geen direct verband met zijn agressieve uitbarsting en zijn schizofrene gedrag. Dus is de verdachte strafbaar en ook veroordeeld tot een celstraf.

De rechtbank neemt het de verdachte bijzonder kwalijk dat de drie jonge kinderen door zijn actie nu moeten opgroeien buiten hun ouderlijk huis en de liefde en steun van hun moeder moeten missen. Daniel D bracht Justina om met acht messteken en ook werden er sporen van verwurging in haar nek aangetroffen. De kinderen moesten toekijken hoe Daniel D hun moeder meenam naar de slaapkamer en hoorden haar toen gillen. Onder de deur door zagen ze heel veel bloed en het mes. Daniel D heeft ook geprobeerd om zichzelf van het leven te beroven, maar dat mislukte. De politie werd gewaarschuwd door de bovenburen die de kinderen voor de deur aantroffen.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*