Frans van Drimmelen onschuldig aan seksuele intimidatie

Frans van Drimmelen
Frans van Drimmelen

Frans van Drimmelen
Frans van Drimmelen
Het bureau dat de anonieme aantijgingen aan het adres van D66’er Frans van Drimmelen onderzocht heeft heeft geen bewijs voor seksuele intimidatie gevonden. In december 2020 werd er een anoniem bericht verzonden aan verschillende mediabedrijven met daarin de aantijgingen. Frans van Drimmelen zou een medewerker vast hebben gehouden op haar kamer en toen daar een klacht over ingediend zou worden, werd alles met de mantel der liefde bedekt. Ook hiervoor zou geen bewijs zijn gevonden.

De anonieme bron heeft zich niet gemeld en kon daarom niet bevraagd worden. Ook partijleider Sigrid Kaag had deze getuige opgeroepen om zich te melden. ‘Uit het onderzoek zijn geen situaties van seksuele intimidatie en machtsmisbruik door betrokkene gebleken’, aldus de onderzoekers.

Wel zijn in het verleden ‘gesprekken met de politie’ geweest, óók met de beschuldigde partijprominent die tot een paar jaar geleden hoofd van de commissie was die kandidaten zocht voor de D66-kieslijsten. Maar er volgde geen aangifte. Waar de gesprekken precies over gingen, is niet duidelijk. Het landelijk bestuur van D66 wist ervan: bij het bestuur was geklaagd over de afhandeling van de kwestie.

Hoewel de partijprominent in het onderzoek vrijuit gaat, zijn de onderzoekers wel kritisch over de cultuur binnen D66. Ze adviseren onder meer om beleid op te stellen om ongewenste omgangsvormen te voorkomen. Ook moet er een betere klachtenregeling komen en een onafhankelijk en deskundig meldpunt.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*