Na dreiging bij RTL Boulevard zou NPO moeten helpen

RTL Boulevard

De NPO zou RTL Boulevard moeten helpen na de dreiging, zodat het programma toch door kan gaan. Dat stelden journalisten Leonard Ornstein en Hasna el Maroudi. Ze deden de uitspraak in het Mediaforum op NPO Radio 1. Ornstein vindt dat er op één of andere manier hulp moet komen als collega’s niet in staat zijn om hun werk te doen.

Ornstein:

Een aanval op RTL Boulevard is een aanval op ons allemaal, op alle journalisten. Misschien kunnen wij wel hun programma voor een dag overnemen of helpen om dat te organiseren want het kan nooit zo zijn dat we zwichten voor terreur.

Hasna el Maroudi
Hasna el Maroudi

Hasna el Maroudi valt haar collega bij en zegt dat de NPO kan helpen door journalisten uit te lenen of een locatie aan te bieden. Er zijn hier voldoende studio’s, zei ze.

Zaterdag en zondag was er door de dreiging geen uitzending van RTL Boulevard. Er zou een aanval op de studio gepleegd worden waarbij zelfs gesproken werd over een raketwerper. Na informatie van de Amsterdamse driehoek werd besloten om de uitzending van RTL Boulevard niet door te laten gaan. Een woordvoerder liet weten dat er ook nog geen duidelijkheid is over de uitzending van maandagavond.

Vorige week dinsdag werd misdaadjournalist Peter R de Vries neergeschoten nadat hij de studio van RTL Boulevard had verlaten. Hij was lopend op weg naar de nabijgelegen parkeergarage waar zijn auto stond. Waarschijnlijk is hij neergeschoten vanwege zijn hulp aan kroongetuige Nabil B. Eerder werden al een broer van Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Gelukkig konden de verdachten van de aanslag op Peter R de Vries kort na de schietpartij worden aangehouden.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*