Politiegeweld of moeten mensen maar luisteren?

De laatste tijd duiken er steeds vaker beelden op van agenten die burgers hard slaan zodra ze de vorderingen niet opvolgen. Ook nu zijn er weer beelden opgedoken waarbij duidelijk te zien is dat een agent met gebalde vuisten de nodige klappen uitdeelt. Is hier sprake van politiegeweld of hadden de mensen de vorderingen van de politie maar moeten opvolgen.

Op de website van de politie staat het volgende:

De maatschappij heeft het bij een geweldsinzet door de politie al snel over politiegeweld, soms met negatieve associaties door ervaringen in andere landen. Gelukkig is er in Nederland strenge controle op de inzet van geweld door de politie. Geweld gebruiken mag zeker niet zomaar. Er zijn strikte voorwaarden en regels aan verbonden. Agenten trainen daar regelmatig op, zowel op de fysieke toepassing van geweld als op de wet- en regelgeving. Ook moet de politieagent zijn aangewende geweld altijd melden en er verantwoording over afleggen

De vraag is of het optreden van de agent in deze video onder politiegeweld valt of is het normaal om in een vechtsporthouding om je heen te slaan? De agent wordt op een gegeven moment wel vastgepakt en het was natuurlijk een situatie vol chaos. Wat is jouw mening? Politiegeweld of een gerechtvaardigd optreden?

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*