Raket uit China valt ongecontroleerd terug op aarde

Chinese raket

Een raket uit China die gebruikt is om een onderdeel van een ruimtestation in een baan om de aarde te brengen valt ongecontroleerd richting onze planeet. Het probleem is dat niemand een idee heeft waar de Chinese raket terecht komt. China heeft de controle over de raket verloren. Afgelopen donderdag lanceerde China een module voor het ruimtestation nadat de raker gelanceerd was vanaf Zuid-Chinese eilandprovincie Hainan. China heeft een ‘Tianhe’-module in een baan om de aarde gebracht.

Op dit moment raast de kern van de Long March 5B-raket met 7 kilometer per seconde oftewel 25.000 kilometer per uur om de aarde en zou daarbij tuimelen. Normaal zou een raket op een vooraf vastgestelde locatie moeten landen, maar dat is dankzij het tuimelen niet meer mogelijk. De raketkern met de naam 2021-035B zal naar verwachting ergens in de komende dagen de aarde raken dankzij de toenemende zwaartekracht. In mei 2020 kwamen brokstukken van hetzelfde type raket in West-Afrika en de Atlantische Oceaan terecht.

Chinese raket

Verschillende websites proberen uit te rekenen welke koers de raket gaat volgen en daar kun je de huidige koers ook zien. Ondanks dat 70 procent van het aardoppervlak uit water bestaat, vliegt de raket vandaag meermaals over Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Vanaf morgen scheert het projectiel ook over Europa, als het dan nog niet op een onbekende locatie is neergestort.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*