Reuzenpanda uit China bevalt in Frankrijk van tweeling

reuzenpanda

Reuzenpanda Huan Huan, die door China is uitgeleend aan Frankrijk, is bevallen van een tweeling. De tweeling kwam in de nacht van zondag op maandag ter wereld. Het pandavrouwtje en en haar reuzenpanda partner Yuan Zi hebben nu drie nakomelingen, zo heeft de dierentuin Beauval in Midden-Frankrijk gemeld.

Volgens de dierentuin zijn de twee babypanda’s kerngezond en zien ze er goed uit. In maart hadden de beide panda’s acht keer seksueel contact, maar voor de zekerheid besloot de dierentuin ook een kunstmatige inseminatie uit te voeren. Het resultaat is de nu geboren tweeling.

Reuzenpanda’s worden in de natuur niet snel zwanger, want de dieren komen moeilijk in de juiste stemming om te paren en als ze dat wel doen, dan weten ze vaak niet wat ze moeten doen. Ook is het vrouwtje in een heel jaar maar 24 tot 48 uur vruchtbaar. Dat maakt de voorplanting niet echt simpel.

De nu geboren tweeling krijgen over ongeveer 100 dagen hun naam. De vrouw van de Chinese president Xi Jinping mag van de dierentuin beslissen hoe de beide dieren genoemd zullen worden. De reuzenpanda’s hadden al een zoon gekregen die de naam Yuan Meng draagt. Yuan Meng is dus de grote broer van de nu geboren tweeling. Hij werd geboren in 2017 en was de allereerste panda die ooit in Frankrijk werd geboren. Beide ouders zijn de meest bekeken attractie in de Franse dierentuin.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*