Voorarrest verdachten neerschieten Peter R de Vries verlengd

Peter R de Vries situatie

Delano G. uit Rotterdam en de Pool Kamil E. uit Maurik blijven voorlopig in de cel. Ze worden nog steeds verdacht van het neerschieten van Peter R de Vries. De rechter-commisaris heeft hun hechtenis met in ieder geval twee weken verlengd. Er zouden voldoende gronden zijn om de mannen achter de tralies te houden.

Vermoedelijk is de 21-jarige Delano G. de schutter geweest die dinsdagavond rond 19:30 Peter R de Vries heeft neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Beide verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op de misdaadverslaggever. Over twee weken zullen beide verdachten verschijnen voor de raadkamer van de rechtbank. Hoogstwaarschijnlijk zal hun voorarrest dan nog eens met 90 dagen verlengd worden.

Peter R de Vries

Peter R de Vries ligt nog steeds met zware verwondingen in het ziekenhuis en over zijn toestand komt weinig informatie naar buiten. Wel liet Royce de Vries, de zoon van Peter R de Vries, weten erg dankbaar te zijn voor alle steun die de familie krijgt van alle mensen. Nou ja, bijna alles mensen. Er zijn ook malloten in dit land die blij zijn dat de misdaadverslaggever neergeschoten is.

De schietpartij gebeurde in een straat die volhangt met camera’s en waar veel ooggetuigen liepen op het moment dat het gebeurde. Hierdoor kwam de politie de verdachten al snel op het spoor en kon ze binnen een uur aanhouden. Hierdoor hebben ze weinig tijd gekregen om bewijs weg te werken. Het is waarschijnlijk dat er bijvoorbeeld nog kruitresten op de kleding van de schutter zaten.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*